Prijsverschillen fluitje bier en kop koffie zeer divers

Prijsverschillen fluitje bier en kop koffie zeer divers

De prijzen die door de Café Top100-bedrijven gehanteerd worden voor pils en koffie lopen sterk uiteen. De verschillen daartussen ook. Voor een fluitje bier is het verschil €0,75 en voor een kop koffie zelfs €1,40. Dat blijkt uit onderzoek van Misset Horeca onder de 100 beste cafés.

Café ‘t Keerpunt in het Drentse Spijkerboor tapt het goedkoopste fluitje bier van alle Top100-ondernemingen. Het op nummer 73 bivakkerende etablissement vraagt er €1,75 voor. In den Uiver in Haarlem is het duurst met €2,50. Een prijsverschil van €0,75!

Uit de rondvraag onder de cafés blijkt verder dat er maar liefst dertien verschillende prijzen worden gehanteerd voor een fluitje. €2,20 komt het meest voor. De gemiddelde prijs ligt daar echter met €2,12 nog behoorlijk ruim onder.

Koffie

De prijzen die worden gevraagd voor een kop koffie lopen ook zeer uiteen, maar liefst veertien diverse prijzen. Het goedkoopste bakkie wordt geserveerd voor €1. Een vanafprijs die wordt gehanteerd door Anno 1890 in Amsterdam (plaats 41).

Het duurste is die in Nescafé in Nes op Ameland (nr. 64) met €2,40. Het  verschil is bij een kop koffie met €1,40 dus nog hoger dan bij een fluitje bier. De meest genoemde prijs is €2 en het gemiddelde ligt daar net iets onder, (afgerond) €1,94.