nieuws

Snelste stijger Café Top 100 sloot weddenschappen

Café

Het personeel sprak al over de top 20. Eigenaar Jan Bas Aalderen van Soestdijk uit Groningen vond plaats 50 realistischer. De medewerkers sloten weddenschappen af over de positie die het bedrijf in zou nemen. Het café werd de snelste stijger in de Café Top 100, zo bleek dinsdag 20 november in Beurs van Berlage in Amsterdam.

Snelste stijger Café Top 100 sloot weddenschappen

Soestdijk in Groningen steeg van plaats 66 naar plek 35, een winst van liefst 31 plaatsen. Aalderen: ‘Ik ben euforisch!’ De cafe-eigenaar dacht zelf dat ‘nummer 50 wel realistisch zou zijn’. Zijn personeel dacht er anders over. ‘Ze sloten weddenschappen af. Eén vulde zelfs een top 20-positie in.’

‘We stijgen gestaag door, van 99 naar 80 en naar 66 nu. Mooi. Ik wil de drive om verder te stijgen overbrengen op de medewerkers. Mijn bedrijfsleider Jochem doet dat ook perfect. Vooral de nazit is bij ons belangrijk. Daar bespreek je ook in de groep wat goed ging en wat beter kan.’

Nog een flinke Groningse stijger

Het personeel van Soestdijk gebruikt zelfs een zogeheten groepsapp om elkaar op de hoogte te brengen van hoe een dag is verlopen. ‘Maar we willen niet te veel de nadruk leggen op het stijgen in de top 100, anders wordt de druk te groot.’

Saillant en leuk detail, Soestdijk kwam met de collega’s van het eveneens Groningse Wolthoorn naar de bekendmaking in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De Wolthoorn, voormalig nummer 1, steeg ook fors: van 59 naar 30.

Bekijk hier de volledige Café Top 100

Bekijk hier een fotoreportage van de ontvangst

Bekijk hier een fotoreportage van de prijsuitreiking

Bekijk hier een fotoreportage van de afterparty

Reageer op dit artikel