nieuws

Eigen bier voor Arnhems café

Café

Café Kleyn uit Arnhem krijgt een eigen bier: Kleyn Bier. Het is een tripel gemaakt van biologische ingrediënten. Het biertje wordt niet door het café zelf gebrouwen maar door Brouwerij Rodenburg in Rha.

Eigen bier voor Arnhems café

‘Bier proeven is een wat uit de hand gelopen hobby van ons,’ zeggen de eigenaren van Café Kleyn, Menno Gieling en Gauthmi Koeldiep over de lancering van hun eigen bier. ‘We selecteren voor ons café altijd al de lekkerste biertjes, maar we wilden meer: zelf bier maken.’

‘We kwamen in contact met Brouwerij Rodenburg. Deze brouwt ambachtelijk, kleinschalig én biologisch. Ze gebruiken water uit een regionale bron en alleen biologische ingrediënten. Dat sprak ons erg aan en in samenwerking met de brouwer hebben we het Kleyn bier gemaakt. Wat natuurlijk helemaal geen ‘klein’ bier is…’ Het is een pittig biertje met veel smaak, eentje om rustig van te genieten.’

Het bier wordt vanaf 15 december geserveerd. Op de fles staat de eigen Arnhemse mascotte van het biertje: de bronzen Gele Rijder. Gielings opa zat bij de Gele Rijders en het beeld staat op een steenworp afstand van Café Kleyn.

Reageer op dit artikel