nieuws

Geen happy hours meer in Rotterdam

Café

Er komt een eind aan de happy hours in de Rotterdamse uitgaansgebieden Stadhuisplein en Oude Haven. Daarover heeft de gemeente afspraken gemaakt met de horecaondernemers in die gebieden en Koninklijke Horeca Nederland.

Geen happy hours meer in Rotterdam

Tijdens happy hours schenkt de horeca tegen sterk verlaagde tarieven. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en onderwijswethouder De Jonge (CDA) hebben maandag 10 december een convenant getekend waarbij is afgesproken te stoppen met dergelijke prijsacties voor alcohol.

Het overgrote deel van agressie in het uitgaansleven is volgens onderzoek alcohol- en drugsgerelateerd. Mede daarom wil het college iets doen aan het drankgebruik onder jongeren, omdat opgroeien en alcohol niet samengaan.

Nieuwe Drank- en Horecawet

Het convenant heeft een looptijd van een jaar. In dat jaar trekken Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente samen door de stad om het convenant ook ondertekend te krijgen in andere gebieden dan alleen rond de Oude Haven en het Stadhuisplein.

De afspraken tussen de gemeente en de horeca lopen vooruit op de nieuwe Drank- en Horecawet die per 1 januari 2013 ingaat. Gemeenten krijgen hierdoor meer bevoegdheden om grote, kortdurende prijsacties voor alcoholhoudende dranken eventueel te verbieden. Rotterdam heeft ervoor gekozen om dit in samenspraak met de horecaondernemers op te pakken.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel