nieuws

Grolsch zet augmented reality in bij 3FM Serious Request

Café

Bierbrouwer Grolsch biedt de mogelijkheid om via augmented reality een donatie te doen voor 3FM Serious Request. Door de printadvertenties van de brouwer te scannen met de Layar app op een smartphone of tablet, kunnen lezers eenvoudig 3FM Serious Request steunen.

Grolsch zet augmented reality in bij 3FM Serious Request

Het is voor het eerst in Nederland dat consumenten via augmented reality een bijdrage kunnen leveren aan een goed doel. NRC Media ontwikkelde de augmented reality campagne en realiseert zo op bijzondere wijze interactie met de doelgroep.
Jan Nales, Marketing Directeur Grolsch: ‘Grolsch is één van de hoofdpartners van 3FM Serious Request 2012. Met onze 3FM Serious Request acties – de speciale blikken, de P(l)opquiz en de benefietavond in Atak – willen we zoveel mogelijk consumenten aanspreken, om uiteindelijk een groot bedrag over te kunnen maken voor het Glazen Huis’.

Augmented reality brengt print en online bij elkaar. Deze techniek wordt door NRC inmiddels in meerdere advertenties ingezet om interactie met lezers te vergroten; het doen van een transactie is echter een Nederlandse primeur.

Reageer op dit artikel