nieuws

Remco Glas stopt als sectorvoorzitter bij KHN

Café

Remco Glas stopt eind van dit jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) als sectorvoorzitter van Drankverstrekkende Bedrijven. Glas zegt nog geen concrete plannen te hebben voor het nieuwe jaar en zegt open te staan voor suggesties en aanbiedingen.

Remco Glas stopt als sectorvoorzitter bij KHN

Glas stopt vanwege het aflopen van de termijn van het voorzitterschap. Daarnaast is onduidelijk wat er met de sectoren gebeurt, nu KHN aan de vooravond staat van een reorganisatie.

De uit IJmuiden afkomstige Glas zegt dat de Drank en Horecawet het belangrijkste issue is geweest tijdens zijn voorzitterschap. ‘De lobby voor de nieuwe Drank- en Horecawet hebben we heel goed gedaan. Door de komst van het nieuwe kabinet ging het beleid ineens radicaal om. De invoering van de leeftijdgrens van alcohol naar 18 jaar is niet verkeerd, maar komt te vroeg. Eerst moet de handhaving geregeld worden, daarna kun je overgaan tot verhogen van de leeftijdsgrens’, aldus Glas, die er een uitgebreide blog over schreef.

Glas zegt nog niet te weten wat hij gaat doen. ‘Horeca stroomt door mijn aderen. Ik wel op dat vlak nog wel wat doen. Maar ik weet het echt nog niet. Misschien iets met een combinatie van marketing, gastvrijheid, horeca en sociale media. Ben altijd een vrije jongen geweest, maar kan ook in loondienst gaan. Misschien komt er wel een aanbieding’, aldus Glas.

Reageer op dit artikel