nieuws

Strijd om 54.000 euro subsidie voor zuipkeet

Café

Horecaondernemers in Genemuiden zijn fel tegen het plan van de gemeenteraad van Zwartewaterland om 54.000 euro subsidie te verlenen aan zuipkeet Keet de Kolk. De verantwoordelijke wethouder begrijpt niets van de commotie, maar heeft het besluit over de subsidieaanvraag verschoven naar voorjaar 2013.

Strijd om 54.000 euro subsidie voor zuipkeet
www.keetdekolk.nl

Al dagen is er gedoe over het plan om ruim een halve ton subsidie te geven aan Keet de Kolk. De lokale horeca liet eerder deze week weten op z’n zachts gezegd niet blij te zijn met het voornemen.

Donderdagavond besliste de gemeenteraad dat komend voorjaar een besluit wordt genomen over een subsidie van 54.000 euro. Wethouder Boshove van de gemeente Zwartewaterland stelt dat als Keet de Kolk voldoet aan alle gestelde voorwaarden, de gemeenteraad overgaat tot een subsidiebesluit.

Boshove begrijpt niets van de ontstane commotie eerder deze week. Horecaondernemers spreken van een oneerlijke concurrentiestrijd en vragen zich af of ze ook subsidie krijgen wanneer ze verbouwplannen hebben met hun café.

‘De naam “keet” werkt nu tegen de vereniging, want het is helemaal geen keet. Al die jaren hebben de jongeren zich prima aan de afspraken gehouden’, aldus Boshove op de website van het Reformatorisch Dagblad.

Reageer op dit artikel