nieuws

Bezorgdheid over drankverkoop festivals

Café

De verkoop van drank aan jongeren op vrijmarkten en festivals blijft een punt van zorg. Wel hebben verkopers van voedsel daar hun zaakjes steeds beter voor elkaar.

Bezorgdheid over drankverkoop festivals

Dat concludeert de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) op basis van de controles die zij uitvoerde tijdens Koninginnedag en bevrijdingsfestivals, zo liet de dienst dinsdag weten.

De Drank- en Horecawet werd dit jaar vaker overschreden dan vorig jaar. Werd vorig jaar nog bij een kleine 15 procent van de inspecties een zogenaamde maatregel getroffen, dit jaar was dat percentage gestegen tot bijna 20.

De stijging heeft te maken met de meer gerichte controles die de VWA uitvoerde. Vooral bij de verkoop van drank aan jongeren onder de zestien jaar gingen organisaties de fout in.

Volgens de VWA is er wat eten en drinken betreft wel meer besef van hygiëne en professionaliteit. De VWA deelde in 2007 nog bij zo’n 10 procent van de inspecties een waarschuwing of boete uit, dit jaar was in iets meer dan 5 procent sprake van een overtreding. De lage temperatuur op Koninginnedag zorgde ook voor een daling van het aantal overtredingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels