De nieuwe voorschriften zijn volgens de ondernemers op zijn minst merkwaardig. ‘Dat plan kan meteen de vuilnisbak in’, is François Briët van café De Brink 5 duidelijk. De noodzaak van een doorgang tussen zijn zaak het terras – zoals in de ‘ontwerpnota terrassenbeleid’ staat – ontgaat hem volledig meldt de krant.
IJssalon verbijsterd
Ook de eigenaren van restaurant en ijssalon Intenzo snappen niets van de plannen. Uitgerekend in de week dat ze nieuw terrasmeubilair lieten aanrukken, kregen ze van overheidswege te horen dat hun terras aanzienlijk moesten verkleinen. Met een oppervlakte van zes bij zes meter zou dat bijna de helft van de huidige afmetingen betekenen.
Doodsteek seizoensbedrijf
Eigenaar Enzo Diprima, mede namens manager Jeroen Kok, in de Tubantia: ‘Dit is de doodsteek voor ons als seizoensbedrijf. Onze omzet keldert zo met de helft. Er staat werkgelegenheid op het spel.’ De krant maakte een rondje langs meer ondernemers, en kreeg die laatste geluiden meer te horen.