KHN volgt VWA kritisch over rookregels

KHN volgt VWA kritisch over rookregels

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) houdt VWA-controleurs in de gaten. KHN zegt op basis van meldingen van ondernemers dat er nog steeds onduidelijkheid is over het toepassen van de nieuwe rookwet.

Zo heeft de branchevereniging meerdere meldingen gekregen over dartboards in rookruimtes. Volgens de VWA moet er, wanneer een dartboard in een rookruimte hangt, ook een dartboard hangen in andere ruimtes.

Het is KHN onduidelijk op basis van welke regel de VWA deze eis stelt, meldt KHN op haar website. ‘Volgens ons wordt die eis dan ook ten onrechte gesteld’, valt er op Horeca.org te lezen.

KHN zegt de VWA hierover aangesproken te hebben, maar de VWA blijft bij haar standpunt. Bij een boete opgelegd door de VWA zal in het uiterste geval de rechter uitsluitsel moeten geven, stelt KHN.

De branchevereniging roept ondernemers op om onduidelijkheden over het toepassen van de rookwet door de VWA te melden. Verder laat KHN weten een constructief en daar waar nodig kritische dialoog te voeren met de VWA over de toepassing van de nieuwe regelgeving.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.