nieuws

‘Meer drinken na rookverbod horeca

Café

Gasten van horecabedrijven drinken meer na een rookverbod. Dat blijkt uit onderzoek. Driekwart zegt straks meer glazen drank te nuttigen dan nu.

‘Meer drinken na rookverbod horeca

Het onderzoek is uitgevoerd door Club Judge, het keurmerk voor clubs in binnen- en buitenland. Die ondervroeg vijfduizend horecagasten tussen de 18 en 65 jaar, die minimaal een keer per twee weken uitgaan en van wie de helft rookt.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts 13 procent van de bezoekers de horeca gaat mijden wanneer er een rookverbod van kracht is. ‘Logisch dat mensen meer gaan drinken. De meeste vrouwen hebben altijd een handtasje bij zich om hun onzekerheid te verbergen. Als het sigaretje wegvalt, moeten ze iets anders in de handen hebben’, aldus Guido Lassally van Club Judge in De Telegraaf.

De Stichting Alcoholpreventie denkt niet dat veel meer wordt gedronken in kroegen, wanneer roken niet meer is toegestaan. ‘Misschien dat de plezierrokers, die altijd iets in handen willen hebben, een biertje extra pekken. Maar de verstokte rokers drinken ook al flink, dus voor hen zal het niet gelden’, aldus Wim van Dalen, directeur van De Stichting Alcoholpreventie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels