Nieuw jubileumglas voor Amstel

Nieuw jubileumglas voor Amstel

Amstel bestaat dit jaar 140 jaar. Symbool voor het merk staat het vaasje. Ter gelegenheid van het jubileum komt er een nieuwe variant op het oer-Hollandse caféglas, de Amstel Nucleation. De speciale vorm staat garant voor een continue stroom van koolzuurbelletjes.

De vorm van de Amstel Nucleation is niet anders ten opzichte van het ‘gewone’ vaasje. Het verschil is zichtbaar in de bodem. Deze zorgt voor dat er een constante stroom aan koolzuurbelletjes ontsnapt: nucleation. Hierdoor blijft de schuimkraag langer intact en blijft het bier verfrissend smaken. Amstel claimt hiermee een primeur te hebben, in Nederland is zoiets nog niet eerder op de markt verschenen.

Of de brouwer gelijk heeft over de primeur, is nog maar de vraag. Meerdere speciaalbiermerken voorzien hun glas al langer van een inkeping of oneffenheidje in de bodem van het glas waardoor het effect van een constante stroom koolzuurbelletjes eveneens gegarandeerd is (red.). Wel is de Amstel Nucleation dunner dan het reguliere vaasje en heeft elk glas een rand van echt goud.