Nieuwe wijnbar voor Rotterdam: Het Eigendom

Nieuwe wijnbar voor Rotterdam: Het Eigendom

In november opent in Rotterdam een nieuwe wijnbar, Het Eigendom. De wijnbar komt in een historisch pand aan de uitgaansstraat de Witte de Withstraat in de Maasstad. De kaart bevat meer dan honderd wijnen waarvan er 35 per glas geschonken gaan worden.

Het Eigendom is geopend voor lunch en diner. Er zijn twintig verschillende kleine gerechtjes te bestellen, passend bij de wijn. Eigenaar is Kick Smol.

Horeca aanbod

‘Zelf ben ik een echte wijnliefhebber en ik denk dat deze wijnbar een heel mooie aanvulling is op het horeca aanbod in de ‘Witte de With’. Smol is ook eigenaar van A Small Hotel in dezelfde straat in Rotterdam.

Sommelier Lotte Blom, nu nog werkzaam bij Restaurant De Harmonie aan de Westersingel in Rotterdam, gaat werken voor Het Eigendom. In de keuken staat Manuela Goncalvez-Tavares, hiervoor bekend van restaurant Toko94.

Wijnbar

De naam van de wijnbar, Het Eigendom, verwijst naar een vorige functie van het pand, De Vereniging Eigen Huis van de Witte de Withstraat. Het Eigendom verwijst nog naar het eigen bezit van deze Vereniging Eigen huis.