Spectaculaire plannen Kooistra met Drie Gezusters

Spectaculaire plannen Kooistra met Drie Gezusters

Sjoerd Kooistra gaat zijn succesvolle caféconcept De Drie Gezusters samen met Heineken lanceren als franchiseformule. De ambities van Kooistra en Heineken zijn grensoverschrijdend waarbij een uitrol van De Drie Gezusters zelfs in het buitenland plaatsvindt.

Dat meldt Quotenet.nl, de site van Quote. Daarop laat Kooistra weten zijn caféconcept De Drie Gezusters samen met Heineken onder te brengen in een nieuwe bv. Vervolgens wordt het succesvolle concept verder uitgerold in binnen- en buitenland.

Kooistra heeft hiervoor op 1 december een contract getekend. ‘Het is een uniek contract, want werken met formules staat nog in de kinderschoenen in de Nederlandse horeca. Het gaat om veel geld’, aldus Kooistra op Quotenet.nl, zonder prijs te willen geven om hoeveel geld het gaat.

Moeder-bv

Kooistra: ‘De nieuwe De Drie Gezusters in Enschede en Almelo zijn in samenwerking met Grolsch, daarna zal Heineken de formule exclusief als franchise aanbieden. Ik trek me een stukje terug uit Plassania, mijn moeder-bv, maar blijf eigenaar van de naam De Drie Gezusters en zal me bij nieuwe zaken van franchisenemers bemoeien met de inrichting en de locatie’.

De horecatycoon is samen met Heineken de franchisegever. ‘Ik kan ook nog franchisenemer van mezelf worden, maar ik denk dat ik mijn bedrijf ga consolideren en me verder vooral samen met Heineken ga bezighouden met nieuwe franchisenemers’, aldus Kooistra.

Kooistra denkt dat door het nieuwe contract er nog zeker tien tot twintig zaken van De Drie Gezusters in ons land bijkomen. ‘En ooit gaan we ook met het concept naar het buitenland’, belooft Kooistra op Quotenet.nl.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.