'Weer seksfeesten in Rotterdamse horeca

'Weer seksfeesten in Rotterdamse horeca

De Rotterdamse horeca moet op korte termijn weer erotisch getinte feesten kunnen houden in discotheken. Dat vinden Leefbaar Rotterdam en PvdA, die vrezen voor 'Staphorst aan de Maas'.

Leefbaar Rotterdam en PvdA vinden het huidige verbod op dergelijke feesten achterhaald. ‘Nog even en we staan landelijk bekend als Staphorst aan de Maas’, zegt Marianne den Anken van Leefbaar Rotterdam in het Algemeen Dagblad.

Den Anken vindt dat in de Algemene Plaatselijke Verordening van Rotterdam meer duidelijkheid moet komen over het begrip seksuele handelingen, omdat daarop aanvragen vanuit de horeca worden afgewezen.

‘Er moet instaan dat bepaalde handelingen binnen redelijke grenzen in horeca toch moeten kunnen. Dat zal organisatoren inspireren weer leuke feesten en beurzen in Rotterdam te houden’, aldus Den Anken.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.