Nieuwe Drank en Horecawet niet controversieel

Nieuwe Drank en Horecawet niet controversieel

De Eerste Kamer gaat zich gewoon buigen over de invoering van de nieuwe Drank en Horecawet. Dat is dinsdag besloten door de senaat, die als gevolg van de val van het kabinet kenbaar heeft gemaakt dat geen enkel wetsvoorstel controversieel is verklaard.

Op 22 mei staat er een plenair debat ingepland, zo laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. Indien het wetsvoorstel wordt aangenomen, dan gaat de nieuwe Drank en Horecawet per 1 januari 2013 in.

Naast de nieuwe Drank en Horecawet ligt er ook nog een voorstel van minister Schippers van VWS om het boetebedrag bij overtreding van de wet te verhogen. Een eenmanszaak of rechtspersoon met minder dan 50 man die alcohol verkoopt onder 16 of 18 jaar, krijgt nu een boete van 900 euro. Als het aan Schippers ligt wordt dat straks 1.360 euro.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.