Strandtenten hebben nog minstens twee van deze weken nodig

Strandtenten hebben nog minstens twee van deze weken nodig

Het moet nog minstens twee weken goed weer zijn zoals deze week, voordat strandtenten deze zomer quitte draaien. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand (NVSN).

Deze weken draaien strandtenten topdagen. Het zomerse week zorgt voor volle stranden. Daar kwam gisteren eind van de middag nog een waarschuwing bij dat strandbezoekers beter nog niet in de auto naar huis konden stappen vanwege de verkeersdrukte.

Paul Zonneveld, voorzitter van NVSN, heeft aan persbureau ANP laten weten dat strandtenten nog minstens twee weken goed weer nodig hebben om quitte te spelen met de gemaakte kosten. Zonneveld hoopt op een mooi restant van de zomer en najaar zodat strandzaken tijd krijgen om een financiële buffer op te bouwen.

‘De afgelopen drie zomers hebben wij te maken gehad met veel slecht weer. Veel ondernemers hebben daarom flink moeten interen. Alles wijst erop dat het voorlopig even mooi weer blijft. Hopelijk lang genoeg dat wij weer kunnen beginnen met het opbouwen van een buffer voor de voorbereiding van volgend seizoen’, aldus Zonneveld.