Luxembourg heeft beste bitterbal van Amsterdam

Luxembourg heeft beste bitterbal van Amsterdam

Café Luxembourg serveert de beste bitterbal van Amsterdam. De testers roemen de kalfsbitterbal vanwege 'de subtiliteit en het flinterdunne krokantje door een fijne paneerlaag'. Waar de slechtste bitterbal wordt geserveerd, is niet bekendgemaakt.

De beste bitterbal van Amsterdam is een kalfbitterbal afkomstig van de hoofdstedelijke patisserie Holtkamp en wordt geserveerd bij café Luxembourg, zo schrijft het Parool. De conclusie van de testers, die onder leiding stonden van foodtrendwatcher Vincent van Dijk: ‘Deze kwaliteitsbal is zeer subtiel en heeft een flinterdun krokant jasje door een fijne paneerlaag.’

Het interieur bestaat uit romige ragout, is rijk gevuld met kalfsvlees en heeft een goede balans tussen de overige ingrediënten. Luxembourg serveert deze respectvol zonder pretenties, zo luidt het juryoordeel in het artikel.

Slechtste bitterbal niet gecommuniceerd

Waar in Amsterdam de slechtste bitterbal wordt geserveerd, wordt niet bekendgemaakt. Van Dijk daarover in het Parool. ‘Die gaan we niet communiceren in verband met vervelende ervaringen in het verleden.’

De foodtrendwatcher vertelt een aantal keer zeer serieus te zijn beledigd naar aanleiding van de satétest. ‘En dat zijn die ballen mij zeker niet waard’, zo laat hij in het artikel weten.

Alleen proeven, niet ontleden

Vincent van Dijk van creatief bureau HBMEO en ‘een klein en onafhankelijk team’ aten voor de test vijf maanden lang anoniem en onaangekondigd bitterballen bij meer dan 140 cafés, hotels en restaurants in Amsterdam. De test beperkte zich tot visuele inspectie en proeven, de ballen werden niet ontleed.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.