Feithhuis Groningen is nummer 2 Koffie Top 100

Feithhuis Groningen is nummer 2 Koffie Top 100

Stadscafé 't Feithhuis in Groningen is als nummer twee geeindigd in de Koffie Top 100 2012 van Misset Horeca. Eigenaar Keimpe Postema laat zijn barista's onderling de strijd aangaan om ze kennis bij te brengen op koffiegebied.

Stadscafé 't Feithhuis in Groningen is een totaal ander type bedrijf dan winnaar Koffiesalon, een bedrijf dat zich volledig focust op koffie. Bij 't Feithhuis is koffie een onderdeel van de totale bedrijfsvoering maar absoluut geen ondergesneeuwd aspect.

Dit blijkt uit de woorden van jurylid Gijs van den Berg. Hij werd bij het proeven van de koffie voor de tweede ronde 'helemaal blij van binnen'. Van den Berg:  'Ze maken echt hele goede koffiedranken, daar moeten ze meer mee naar buiten treden. Professioneel? Yep! Maar als je het niet weet, dan zie je het niet! Een geheim adresje dus.

't Feithhuis gebruikt koffie van de Arnhemse brander Peeze, die volgens Postema de beste espresso van de wereld brandt, de machine is een Dalla Corte Pro. Gasten opvoeden doet 't Feithhuis ook: met workshops espresso.

Bekijk hier een fotoreportage van 't Feithhuis.

Bekijk hier de gehele Koffie Top 100 2012 van Misset Horeca.