Tweevoudig Café van het Jaar De Beyerd jubileert

Tweevoudig Café van het Jaar De Beyerd jubileert

Feest bij topcafé De Beyerd in Breda. De tweevoudig winnaar van de Café Top 100 van Misset Horeca stond zaterdag 1 september stil bij vijf jubilea. Mikel en Orson de Jongh vierden onder andere dat ze twintig jaar eigenaar zijn en hun vader Piet zit 45 jaar in het vak.

Tijdens een speciale jubileumdag stonden Mikel en Orson de Jongh van De Beyerd in Breda, in 2010 en 1995 door Misset Horeca gekozen tot Café van het Jaar, stil bij liefst vijf jubileau. De broers vierden dat ze twintig jaar eigenaar zijn van het café en dat ze toen ook een restaurant startten.

Dat restaurant wordt vanaf de eerste minuut geleid door chef-kok Piet Groenhof, die dus twintig jaar in dienst is bij De Beyerd. Jos Arts vierde dat hij dertig jaar werknemers is van het topcafé. Het laatste jubileum was dat van Piet de Jongh. De oud-eigenaar van het café en vader van Mikel en Orson is 45 jaar kastelein.

Vanwege deze laatste feestelijkheid betaalden gasten van De Beyerd zaterdag 1 september de prijs van een biertje in 1967: 1 gulden. Wie geen guldens meer had, mocht in euro’s afrekenen: 1 euro. De dagopbrengst van 2000 euro werd geschonken aan de stichting Bredase Carnaval Viering, die het gaat gebruiken voor de productie van een jubileumboek.

Binnen is een speciale fotowand geplaatst met daarop foto’s van de jubilarissen en de historie van het café. De beelden zijn verzameld onder de gasten.