nieuws

‘Geen lekkere koffie langs snelweg

Café

Voor een goede kop koffie moet je niet langs de snelweg zijn. De koffie is daar goedkoop, maar op zijn hoogst ‘redelijk te drinken’. Dat concludeert een testteam van de ANWB na een onderzoek.

‘Geen lekkere koffie langs snelweg

Het hoogste scoorde La Place De Wouwse Tol langs de A58. Toch kreeg de koffie daar niet hoger dan een 6,9. De koffie van broodjeszaak Subway langs de A2 scoort het slechts. Het team vond de koffie ‘muf’ en ‘een beetje naar pinda smaken’. Ze gaf dan ook het rapportcijfer 3,4.

Het team dronk koffie bij 15 tankstations en 15 wegrestaurants door het land. Alle adressen zijn een keer bezocht. Het grondig schoonmaken van de koffiemachines en het gebruik van verse in plaats van houdbare melk zou volgens het ANWB-testteam de kwaliteit zeker ten goede komen.

Machines niet  schoon

Koffiespecialist Mark Jordaan (24) maakte deel uit van het testteam. Hij werd onlangs tweede in de finale van het Dutch Barista Championship. Mark Jordaan stelt dat het niet ligt aan de kwaliteit van de machines. ‘Er is langs de weg duidelijk geïnvesteerd in geavanceerde koffiemachines, maar wat er aan koffie in wordt gegooid, maakt zulke investeringen overbodig’, constateert hij. ‘Het is bruin en warm, en daar is dan ook alles mee gezegd.’

Bovendien waren de machines niet altijd even schoon: ‘En dat proef je, want oude koffieresten verslechteren de smaak.’ Op de afstelling van de machines had Mark ook nog wat aan te merken. ‘De melk voor de cappuccino wordt teveel verhit. Alle testers verbrandden hun mond!’

Shell Nederland pakt de testresultaten serieus op en heeft laten weten de receptuur en de hoeveelheid koffie te hebben aangepast.

Bekijk hier de beste koffie-adressen in de Misset Horeca Koffie Top 100.

Reageer op dit artikel