nieuws

Goedkoop buitenvuurwerk oorzaak brand disco

Café

Het inferno in een Braziliaanse discotheek is veroorzaakt door goedkoop vuurwerk, dat nooit binnen had mogen worden gebruikt. Dat heeft de hoofdonderzoeker naar de brand afgelopen weekeinde in de stad Santa Maria vastgesteld.

Goedkoop buitenvuurwerk oorzaak brand disco

Leden van de band die optrad, staken de fakkels af. Vuurwerk was een vast onderdeel van hun show. Volgens de politie hadden ze er bewust voor gekozen geen duurdere fakkels te kopen, die wel geschikt zijn voor gebruik binnen. Vier mensen zitten vast voor de brand. Het gaat om eigenaars en zeker één bandlid, aldus de BBC.

Volgens de autoriteiten had de club sowieso nooit open mogen zijn, omdat de uitgaansgelegenheid de brandvoorschriften negeerde. Blusapparatuur en noodverlichting werkten niet goed, de nooduitgangen waren niet toereikend.

Het dodental is opgelopen tot 235, nadat één van de slachtoffers in het ziekenhuis was overleden. Tientallen gewonden liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De brand in de nachtclub Kiss was de dodelijkste in Brazilië in een halve eeuw.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel