nieuws

Inkoopprijs bier voor cafés kan omlaag na stoppen afnameverplichting

Café

De inkoopprijs van bier kan omlaag door te stoppen met afnameverplichtingen bij brouwers, want uit onderzoek blijkt dat de vrijstellingen van brouwers onterecht zijn. Dat zegt Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Inkoopprijs bier voor cafés kan omlaag na stoppen afnameverplichting

Van der Grinten reageert hiermee op de stelling van MissetHoreca.nl op de openingsdag van de Horecava. Volgens Van der Grinten is het mogelijk om meer beweging in de markt te krijgen door de vrijstelling van brouwers, die volgens hem ten onrechte zijn, op te heffen.

 

‘De echte winnaar is uiteindelijk de consument. Die betaalt minder voor zijn biertje in de kroeg’, aldus Van der Grinten. Van der Grinten liet verder weten dat over een dag of tien een nieuw onderzoek wordt gepresenteerd. Het gaat om het derde onderzoek naar de biermarkt in de horeca. Wat de uitkomsten van dit onderzijk zijn, wilde Van der

Grinten nog niet prijsgeven.

Reageer op dit artikel