nieuws

Kim Delissen wint Lekkerste Broodje

Café

Kim Delissen, werkzaam bij Dutch Kitchen (HMS Host) op Schiphol, won vandaag tijdens de vakbeurs Horecava in de Amsterdam RAI de vakwedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland 2013, categorie Horeca. ‘Alles is Liefde’ is een waldkornbol met een kwarteleitje en een heerlijke Tahooncress.

Kim Delissen wint Lekkerste Broodje

De winnaar kreeg de Hanos ISPC Troffee 2013 en een geldprijs uitgereikt uit handen van toprestaurateur en kookgek Joop Braakhekke. Braakhekke is al 25 jaar jurylid van De Lekkerste Wedstrijden.

Uitslag:
1. Kim Delissen van Dutch Kitchen (HMS Host) op Schiphol met het broodje  ‘Alles is Liefde’
2. Rik van Kempen van De Vereniging uit Nijmegen met  het broodje ‘Oosterse Visburger’
3. Tom van Lopik van Grand Café de Sjees uit Delft met  het broodje ‘Sjees Samurai

Opdracht
De deelnemers hebben op het Xpertplaza Podium onder de ogen van de deskundige jury in acht minuten tijd vijf identieke warme of koude belegde broodcreaties samengesteld en gepresenteerd. De broodcreatie kon zijn een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of variant hiervan; er moest gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare broodsoort. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding heeft de jury ook gekeken naar de toepassing van gezonde componenten die normaal verkrijgbaar zijn. Aan de jury moest ook een berekening van de calorische waarde en de kostprijs getoond worden. Het broodje mocht maximaal 3,75 euro kosten. De jury lette daarnaast op presentatie, hanteerbaarheid, creativiteit en natuurlijk smaak.

Presentatie
De presentatie was in handen van chef-koks Robert Kranenborg en Julius Jaspers, die de culinaire krachtmeting begeleidden. De twee topchefs trokken samen met de deelnemers een groot publiek dat vol enthousiasme de wedstrijd volgde.

De lekkerste wedstrijden
Aan de vakwedstrijden Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Horeca, namen dit jaar vijftien horecamedewerkers en -ondernemers deel. Lekkerste Broodje is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden, al 30 jaar organisator van deze prestigieuze wedstrijd, en wordt georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland en marktpartijen in de horeca. De stichting wil met Lekkerste Broodje de creativiteit stimuleren in lunchrooms, restaurants, catering en overige horeca.

Reageer op dit artikel