nieuws

Kranenborg: ‘Met broodjes kunnen cafés alles overwinnen

Café

Broodjes kunnen een nog veel belangrijkere rol spelen voor cafés. Zeker wanneer caféhouders kiezen voor streekproducten en een goed verhaal vertellen. Dat zegt Robert Kranenborg die maandag op de Horecava de wedstrijd Lekkerste Broodjes van Nederland presenteerde.

Kranenborg: ‘Met broodjes kunnen cafés alles overwinnen

‘Als caféhouder moet je goed kijken naar je eigen omgeving en daar de producten bij kiezen. Een broodje zwaardvis in Meppel lijkt me niet logisch. Maar wanneer je streekproducten neemt en hiermee aan de slag gaat en een goed verhaal hebt, dan kun je alles overwinnen’, aldus Kranenborg.

Kranenborg reageert hiermee desgevraagd op alternatieven voor de cafésector, nu de omzet in deze sector al geruime tijd terugloopt. Hij adviseert caféhouders hetvolgende: ‘Ga op zoek naar streekproducten. Leg de producten op een plateau en doe dan jouw pairings. Jouw creatie kan dan een echte omzetmaker worden. Als je in een café eten verkoopt met een goed verhaal, kun je alles overwinnen’, stelt Kranenborg.

Kranenborg verzorgde maandag 7 januari samen met tv-collega Julius Jasper de presentatie van de wedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland op de Horecava in Amsterdam. In de jury zaten onder andere Joop Braakhekke en Maarten Colijn.

Reageer op dit artikel