nieuws

Kroeg kan na 40 jaar huur niet meer opbrengen

Café

De Stadskroeg in Hoorn moet haar deuren sluiten. Ondernemers Adri en Marijke Braakman kunnen de huur van hun café niet meer opbrengen. In april van dit jaar staat Adri Braakman veertig jaar achter de tap.

Kroeg kan na 40 jaar huur niet meer opbrengen

Adri en Marijke Braakman sluiten De Stadskroeg in Hoorn met pijn in het hart, zo zeggen ze tegen een verslaggever van het Noord-Hollands Dagblad.

‘De horeca van nu is niet meer te vergelijken met die van vroeger’, zegt de kastelein in de krant. ‘Je kunt het nu in je eentje af achter de bar, terwijl je vroeger met drie man heel hard stond te werken. Het uitgaan is voorbij. Van de 70.000 mensen in Hoorn gaan er 300 uit en die verdelen zich over de cafés. Omzet is er weinig. Met de kermis hebben we quitte gedraaid, maar er moest bijna geld bij.’

Reageer op dit artikel