nieuws

Muzikaal eerbetoon aan doodgestoken kroegbaas

Café

Café Los Amiguitos in Tuitjenhorn houdt zaterdag 26 januari een gratis muziekfestival als eerbetoon aan eigenaar Koos Engel, die vorig jaar januari voor zijn zaak werd doodgestoken. Drie bands maken die avond een statement tegen zinloos geweld en treden belangeloos op tijdens de ‘Tribute to Koos’-avond.

Muzikaal eerbetoon aan doodgestoken kroegbaas

Het gratis muziekfestival is bedoeld als eerbetoon aan voormalig eigenaar Koos Engel van café Los Amiguitos in Tuitjenhorn, zo schrijft het Noordhollands Dagblad op de website. Drie bands maken zaterdagavond 26 januari een vuist tegen zinloos geweld en treden belangeloos op.

Zinloos geweld

Als de ‘Tribute to Koos’-avond plaatsvindt, moet volgens het artikel voor de deur van het café aan de Dorpsstraat ook een tegel liggen met een lieveheersbeestje als symbool tegen zinloos geweld. Met de tegel wil een van de barmedewerksters uiting geven aan het gevoel dat de dood van eigenaar Koos Engel volkomen onnodig is.

Engel wilde op 21 januari vorig jaar voor de deur van zijn café een ruzie sussen en werd daarbij getroffen door messteken. De ondernemer bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Reageer op dit artikel