nieuws

Nieuwe horecaregel Amsterdam goed nageleefd

Café

De nieuwe Amsterdamse horecaregel ‘three strikes out’ werpt vooralsnog zijn vruchten af. Sinds de gemeente de sanctie heeft opgelegd dat een bedrijf moet sluiten als er drie keer een overtreding is geweest, zijn nauwelijks overtredingen geconstateerd.

Nieuwe horecaregel Amsterdam goed nageleefd

Uit een eerste tussenstand van het stadsdeel Centrum blijkt de invoering van de nieuwe regel nog amper sancties te hebben opgeleverd, zo schrijft de Telegraaf op de website. Van de 1800 cafés en restaurants in de binnenstad blijkt bijna 100 procent zich keurig aan de regels te houden’, aldus het artikel.

Overtreden sluitingstijden

De afgelopen vier maanden hebben acht horecagelegenheden een sanctie opgelegd gekregen. De Telegraaf meldt dat het in die gevallen gaat om forse overtredingen van de sluitingstijden, omdat er ruim nadat de deur dicht moest zijn nog gasten aanwezig waren. Zij moeten een week lang een uur eerder dicht.

Three strikes out

De ‘three strikes out’-regel geldt sinds 1 september vorig jaar en is bedoeld om beter te handhaven met minder regels. Ondernemers die zich goed gedragen, krijgen minder bezoek van handhavers en politie. Bedrijven die wel overlast veroorzaken, moeten sluiten na drie waarschuwingen.

Reageer op dit artikel