nieuws

Stamgasten nemen honderd jaar oud café over

Café

Café de Parel in Amsterdam heeft nieuwe eigenaren. Vier jonge stamgasten zorgen er voor dat het honderd jaar oude café blijft bestaan. ‘Hip willen we niet worden. De Parel blijft een ouderwetse stamkroeg voor de Jordanezen.

Stamgasten nemen honderd jaar oud café over

Café de Parel in de Amsterdamse Jordaan is overgenomen door vier stamgasten. Het honderd jaar oude café staat nu onder leiding van Olivier Wijtenburg (28), Erik-Jan Klinkenberg (30), Maurice Walst (30) en Jordy Howldar (29). De vier kroegeigenaren hebben naast het café een baan of zijn zelfstandig ondernemer. Dit schrijft Het Parool.

Hoewel het begon als een grapje in de kroeg staat het café nu echt op naam van de vier stamgasten. ‘Een café van honderd jaar móét gewoon in leven blijven.’

De mannen hebben afgezien van de bardiensten allemaal eigen taken. ‘De één regelt de financiën, de ander is beter met een boormachine,’ aldus Olivier Wijtenburg. Ingrijpende plannen met het café hebben ze niet. ‘Hip willen we niet worden. We blijven een ouderwetste stamkroeg. De combinatie van jong en oud is ons doel. De Parel is voor alle Jordanezen.’

Reageer op dit artikel