nieuws

Stijgende inkoopprijs overtreft omzetgroei horeca

Café

De kleine omzetgroei die horecaondernemers voor 2013 te wachten staat is niet voldoende om de stijgende inkoopprijzen van de bedrijven te compenseren. Voor komend jaar wordt een kleine omzetgroei van 0,5 procent verwacht.

Stijgende inkoopprijs overtreft omzetgroei horeca

Doordat consumenten hun hand op de knip blijven houden, zijn de vooruitzichten voor horecaondernemers in 2013 opnieuw somber. Afgelopen jaar werd 1,5 procent omzetgroei behaald en deze zal dit jaar naar verwachting teruglopen naar een schamele 0,5 procent. De cijfers komen van KHN die ze op de Horecava 2013 presenteerde.

Sinds het begin van de crisis in 2008 ontvangen hotels, restaurants en cafés minder gasten en de gasten die komen, geven minder geld uit. Vooral cafébazen hebben het moeilijk, omdat zij veel last hebben van hogere accijnzen en btw op alcoholische dranken.

Volgens KHN zullen horecaondernemers dit jaar extra op gastvrijheid moeten inzetten om het hoofd boven water te houden. ‘Het is economisch koud buiten. Maar de horeca is in al zijn facetten ook veerkrachtig.’

Reageer op dit artikel