nieuws

Westvleteren 12 blijft beste bier van de wereld

Café

De Amerikaanse internetsite RateBeer heeft Westvleteren 12 opnieuw uitgeroepen tot beste bier van de wereld. Het Belgische trappistenbier eindigde ook in 2012 op de eerste plek. Er staan geen Nederlandse bieren in de top 50.

Westvleteren 12 blijft beste bier van de wereld

Een Belgisch bier voert de 2013-ranglijst van RateBeer aan en België staat ook met de Roquefort Trappistes 10 (7) bij de beste tien. De andere acht plekken bovenin zijn voor bieren uit de Verenigde Staten. Onze zuiderburen hebben tien bieren in de gehele lijst.

Nederland

Nederland ontbreekt in de top 50 van 2013. Vorig jaar stond brouwerij De Molen op plaats 47 met De Molen Hel & Verdoemenis. Zweden, Denemarken en Canada hebben één vermelding in de lijst, de rest is Belgisch en Amerikaans.

Voor de RateBeer top 50 zijn – volgens de initiatiefnemers – meer dan 180.000 bieren van ruim 13.000 brouwers beoordeeld.

Reageer op dit artikel