nieuws

57 procent bepaalt eigen rookbeleid

Café

Ruim 55 procent van de horecaondernemers bepaalt zelf of in het eigen horecabedrijf het rookverbod wel of niet wordt nageleefd. Dit blijkt uit de eerste stelling van MissetHoreca. ‘De politiek wil een ander rookbeleid. Mij best. Ik bepaal zelf wat ik doe,’ waarop ondernemers hun mening konden geven.

57 procent bepaalt eigen rookbeleid

57 procent van de bezoekers van de website MissetHoreca.nl en de Linkedin-groep van Misset Horeca is het eens met de stelling: ‘De politiek wil een ander rookbeleid. Mij best, ik bepaal zelf wat ik doe’. 43 procent is het oneens met de stelling en leeft de regels van het rookverbod na. In totaal zijn 195 stemmen uitgebracht.

Dinsdag 12 februari behandelt de Tweede Kamer een motie van Kamerlid Carla Dik-Faber van de Christen-Unie. Ze wil de horeca weer volledig rookvrij maken. Een kleine politieke meerderheid is het hier mee eens. PvdA, CDA, D66, GroenLinks, SGP en Partij voor de Dieren steunen de ChristenUnie-motie voor een geheel rookvrije horeca.

Het rookverbod in de horeca werd in 2008 ingevoerd. Al snel werd roken in met name kleine kroegen weer oogluikend toegestaan. Eind 2010 maakte de toenmalige minister Edith Schippers van Volksgezondheid een uitzondering voor kleine kroegen zonder personeel.

De nieuwe stelling waarop u kunt stemmen: ‘Niemand heeft iets te maken met mijn hectoliterkorting.’

Reageer op dit artikel