nieuws

Achttien nieuwe bierambassadeurs geslaagd

Café

Achttien cursisten hebben de Stichting Bieropleidingen Nederland niveau 1 met goed gevolg afgelegd. In de eerste week van februari ontvingen ze hun diploma ‘bierambassadeur.

Achttien nieuwe bierambassadeurs geslaagd

De nieuwe bierambassadeurs kregen hun diploma uit handen van Theo Flissebaalje, voorzitter van de Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON).
Negen van de achttien geslaagden behaalden zulke goede resultaten dat ze deel mogen nemen aan de vervolgopleiding. Deze bereidt hen voor op het diploma ‘Internationaal Biersommelier.’
Lokaal bier
‘De Nederlandse biercultuur zit in de lift. Op steeds meer plaatsen zijn lokaal gebrouwen bieren verkrijgbaar’, laat Henri Reuchlin, coördinator van StiBON weten. Verder signaleert hij een toename van de belangstelling voor bier aan tafel.
StiBON
De StiBON is in 2009 opgericht om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd.
Inmiddels hebben meer dan honderd kasteleins, slijters en bierliefhebbers de opleiding op niveau 1 (algemene bierkennis) afgerond.
Begin maart gaan in Amsterdam en in de regio Arnhem/Nijmegen nieuwe opleidingen op niveau 1 van start.

Reageer op dit artikel