nieuws

Algeheel rookverbod duurt nog 1,5 jaar

Café

Het gaat nog ongeveer 1,5 jaar duren voordat het algehele rookverbod in de horeca weer wordt ingevoerd. Staatssecretaris Van Rijn gaat dat regelen, op verzoek van de Tweede Kamer.

Algeheel rookverbod duurt nog 1,5 jaar

Het kabinet wil het rookverbod in de horeca ook weer laten gelden voor kleine cafés zonder personeel. Dat staat in een brief die staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid donderdag naar de Tweede Kamer stuurt.

Met het algehele rookverbod geeft het kabinet gehoor aan een motie, die onlangs door een meerderheid van de Tweede Kamer is aangenomen.

De bewindsman denkt dat het misschien wel anderhalf jaar duurt voordat het nieuwe verbod geregeld is. De wet moet weer worden aangepast. Er was al eerder een algeheel rookverbod, maar na rechtszaken mochten tweeduizend caféhouders zonder personeel de asbakken weer neerzetten.

Reageer op dit artikel