nieuws

DE Café bij Nationale-Nederlanden Rotterdam

Café

Op het Stationsplein in Rotterdam is woensdag 20 februari het Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café geopend. De officiële handeling werd gedaan door burgemeester Aboutaleb, die de 350 vierkante meter grote horecagelegenheid omschreef als ‘één van de huiskamers in het hart van de stad’.

DE Café bij Nationale-Nederlanden Rotterdam

Nationale-Nederlanden en Douwe Egberts (DE) hebben de handen ineengeslagen voor de realisatie van het Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café. De horecagelegenheid huisvest op de begane grond van het opvallende gebouw van de verzekeraar op het Rotterdamse Stationsplein. Woensdag 20 februari werd het officieel geopend door burgemeester Aboutaleb.

Koffie

‘Ons kantoor is gelegen op een fantastische locatie, naast het Centraal Station dat straks volledig vernieuwd is en in het hart van de stad, maar we moesten altijd 150 meter lopen voor koffie’, vertelt ceo Tom Kliphuis van Nationale-Nederlanden voorafgaand aan de formele openingshandeling over het idee achter de samenwerking.

‘We wilden al langer een hip en mooi café, waar je heerlijke koffie kunt drinken en mensen kan ontmoeten, en dat gasten bovendien associëren met Nationale-Nederlanden’, aldus Kliphuis. ‘Prachtig toch dat dit is gerealiseerd door een samenwerking tussen twee oer-Hollandse bedrijven.’

Centraal Station

Dagelijks passeren zo’n 100.000 reizigers het Stationsplein, en als de verbouwing van het Centraal Station in 2015 af is, zijn dat er naar verwachting zelfs 300.000. Stefan Swart, algemeen directeur van DE Café & Coffee Company, prijst daarnaast de omvang van het café.

‘Voor de meeste DE Cafés is centraal gelegen ruimte schaars en moeten we het veelal doen met een ‘grote schoenendoos’’, grapt Swart. ‘Deze locatie telt maar liefst 350 vierkante meter, dat maakt de vestiging uniek.’

Kunsthal Rotterdam

In het café huisvest ook een satellietvestiging van de Kunsthal Rotterdam, waarvan Nationale-Nederlanden ambassadeur is. Twee keer per jaar vindt er een tentoonstelling plaats, te beginnen met ‘The Fashion World of Jean Paul Gaultier’.

Vanaf donderdag 21 februari zijn de deuren geopend voor publiek. Het Nationale-Nederlanden DE Café is zeven dagen per week geopend, op werkdagen vanaf 07.00 uur.

Bekijk hier een fotoreportage van het café en de officiële opening

Reageer op dit artikel