nieuws

Grootschalige fraude met munten in horeca ontdekt

Café

In Etten-Leur is een grootschalige fraude met carnavalsmunten aan het licht gekomen. Naar verwachting zijn er tot zesduizend valse munten verkocht. De munten zijn tijdens carnaval gebruikt in kroegen in Etten-Leur.

Grootschalige fraude met munten in horeca ontdekt

Alleen al in café Marktzicht in Etten-Leur gingen er vierduizend illegale munten over de toonbank. De fraude kwam aan het licht bij het tellen van de munten na carnaval. De illegale munten zijn op straat verkocht voor een klein prijsje, zo meldt OmroepBrabant.nl, terwijl een originele munt 2,10 euro kost.

De politie voert momenteel een onderzoek uit om de dader of daders achter de illegale munten op te pakken. Eigenaar Jacques Veraart van café Marktzicht denkt te weten wie er verantwoordelijk is voor de valse munten en heeft de naam van de mogelijke dader doorgespeeld aan de politie.

Naar verwachting liggen er nog duizend tot tweeduizend valse munten bij mensen thuis. Deze zijn niet in te ruilen voor geld. Mogelijk heeft het publiek wel recht op een drankje. Hierover beraden de horecazaken in Etten-Leur zich.

Reageer op dit artikel