nieuws

KHN Oosterhout: gebiedsverbod daders mishandeling

Café

De afdeling Oosterhout van Koninklijke Horeca Nederland pleit voor een langdurig gebiedsverbod voor de daders van de zware mishandeling in de Klappeijstraat. Volgende week heeft voorzitter Bas Hoedemakers spoedoverleg hierover met de burgemeester en de politie..

KHN Oosterhout: gebiedsverbod daders mishandeling

Bas Hoedemakers, voorzitter van de afdeling Oosterhout van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), spreekt zich uit voor een gebiedsverbod in een artikel op de website van BN De Stem. Wat hem betreft voor minimaal een jaar, ‘al ga ik niet over de sanctiemaat’.

Hoedemakers is van mening dat zo’n verbod veel meer indruk maakt dan een nachtje in de cel. Hij zegt daarover in het artikel: ‘Dat laatste vinden ze vaak zelfs stoer.’

Volgende week heeft de KHN-voorzitter spoedoverleg hierover met de burgemeester en de politie. ‘Want’, zo citeert BN De Stem hem, ‘ik denk dat niemand graag ziet dat ze hier volgende week weer rondhuppelen.’

Drie van de vijf verdachten van de mishandeling van een 25-jarige man, die plaatsvond op 19 januari, hebben zich inmiddels gemeld op het politiebureau. Dat gebeurde nadat maandagavond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant bewakingsbeelden werden uitgezonden.

Reageer op dit artikel