nieuws

Omzet en winst Heineken in 2012 omhoog

Café

Heineken heeft in 2012 opnieuw een stevige groei gerealiseerd. De omzet en winst gingen flink omhoog, waarbij de markten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika goed bleven presteren, zo liet topman François van Boxmeer woensdag bij het openen van de boeken weten. Alleen op de moeilijke markt in West-Europa werd minder bier verkocht dan in 2011.

Omzet en winst Heineken in 2012 omhoog

De omzet over heel 2012 steeg met 7,4 procent tot €18,4 miljard. De groei op autonome basis was 3,9 procent. De nettowinst exclusief bijzondere items (beia) steeg met 1,6 procent tot €1,7 miljard.

Operationeel ging de winst met 8 procent omhoog tot €2,9 miljard (ebit beia). Op autonome basis was er echter sprake van een lichte daling van de operationele winst (min 0,5 procent), onder meer door hogere inkoopkosten. Het biervolume steeg met 3,4 procent tot 221,2 miljoen hectoliter.

Voor het lopende jaar verwacht Heineken een ‘aanhoudende omzet- en volumegroei’. De groeiregio’s zullen daarbij de verwachte lagere volumes in de Europese markten compenseren, die dan waarschijnlijk nog steeds geplaagd worden door economische onzekerheid en bezuinigingsmaatregelen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel