nieuws

Onduidelijkheid voor Amsterdamse horeca over Koninginnedag

Café

De gemeente Amsterdam maakt over enkele weken bekend welke horecabedrijven open mogen op 30 april tijdens de inhuldiging van koning Willem- Alexander. Cafés die dicht moeten, hoeven niet op compensatie te rekenen.

Onduidelijkheid voor Amsterdamse horeca over Koninginnedag

De gemeente zegt bij monde van burgemeester Eberhard van der Laan zich bewust te zijn van de financiële zorgen die horecaondernemers hebben nu sluiting op 30 april dreigt.

‘We moeten een leuke, maar vooral veilige dag organiseren en of horeca daarin past, weten we nog niet zeker. Wat we wel zeker weten is dat horecaondernemers bij een verbod helaas niet op een financiële compensatie hoeven te rekenen’, aldus Van der Laan op Nu.nl.

Bezorgde horecaondernemers hebben via hun brancheorganisatie KHN steun gevraagd. Een woordvoerder van KHN laat weten het niet te begrijpen dat de gemeente het hun horecaondernemers zo lastig maakt.

Het zou volgens een KHN-woordvoerder juist goed zijn om de kroegen open te houden. ‘Iedereen wordt toch gescreend en de kroegen zorgen ervoor dat mensen niet allemaal op straat staan te drinken. Het is eerder relevant om hoge openbare gebouwen aan de Dam te sluiten, zodat de Dam in ieder geval ‘scherpschutterproof’ is.’

Reageer op dit artikel