nieuws

PepsiCo schroeft winst op

Café

De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo is in het afgelopen kwartaal op een hogere winst uitgekomen dan een jaar eerder. De winst klom met 17 procent in vergelijking met een jaar eerder, tot 1,66 miljard dollar (1,24 miljard euro).

PepsiCo schroeft winst op

Dat maakte de producent van onder meer Pepsi, Lays, Doritos, Duyvis, 7UP en Tropicana donderdag bekend.

De winst per aandeel viel iets hoger uit dan analisten gemiddeld hadden verwacht. De omzet daalde licht tot bijna 20 miljard dollar. PepsiCo heeft zijn uitgaven aan reclame vergroot om de verkoop van zijn belangrijkste merken te stimuleren en marktaandeel af te snoepen van aartsrivaal Coca-Cola. Daar staat tegenover dat wel in andere kosten wordt gesneden.

Reageer op dit artikel