nieuws

67 procent nog geen controle Drank- en Horecawet

Café

Twee derde van de ondernemers heeft nog geen controleur over de vloer gehad voor de nieuwe Drank- en Horecawet. Dat blijkt uit de resultaten van de poll, die afgelopen week draaide op de website van Misset Horeca.

67 procent nog geen controle Drank- en Horecawet

‘Heeft u al een controleur over de vloer gehad voor de nieuwe Drank- en Horecawet?’, dat was de vraag die we afgelopen week stelden in de poll op de website van Misset Horeca. Iets meer dan twee derde (66,96 procent) van het aantal uitgebrachte stemmen ging naar het antwoord ‘Nee, nog niet gezien’.

Zo’n 6 procent van de ondernemers heeft wel een controleur over de vloer gehad. In 3,48 procent van de gevallen ging het om een ambtenaar ‘die maar weinig afwist’ van de nieuwe Drank- en Horecawet. De resterende 2,6 procent kreeg bezoek van een ambtenaar die ‘goed op de hoogte was’.

Het overgebleven percentage van de stemmen, 26,96 procent, werd uitgebracht op het (vierde) antwoord ‘Huh, nieuwe Drank- en Horecawet?’ In totaal brachten 115 ondernemers hun stem uit.

Op de homepage van de website van Misset Horeca is een nieuwe poll van start gegaan. U kunt antwoord geven op de vraag hoeveel controleurs nodig zijn om het rookverbod te kunnen handhaven.

Reageer op dit artikel