nieuws

Bibliotheek nieuwe concurrent horeca

Café

Bibliotheken zijn de nieuwe concurrent van horecabedrijven die werkplekken aanbieden aan zelfstandigen, zoals Seats2Meet. Intermediair publiceerde recent een lijst van de tien beste werkplekken in Nederland met daarin drie bibliotheken.

Bibliotheek nieuwe concurrent horeca

Zo is de beste werkplek van Amsterdam de Openbare Bibliotheek aan de Oosterdokskade. De bieb verslaat daarmee vestigingen van Seats2Meet, lunchroon Anne & Max, Café Restaurant De Ysbreeker aan de Weesperzijde en De Stadskantine.

Bibliotheken in Nederland boren een nieuw publiek aan. Naast ouderen komen nu ook steeds meer zelfstandigen (zzp’ers), scholieren en studenten naar de bieb om er te werken of te studeren. ‘Bij sommige bibliotheken is de gemiddelde verblijfsduur van bezoekers substantieel toegenomen’, zegt Francien van Bohemen van de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

Intermediair publiceerde kortgeleden een lijst van de tien beste werkplekken in Nederland. In die top tien stonden drie bibliotheken: in Almere, Amsterdam en Tilburg. In Delft is de gemiddelde verblijfsduur van gasten inmiddels opgelopen van 10 minuten naar 2,5 uur.

Veel bibliotheken zijn voorzien van wifi, goede koffie en in sommige biebs zelfs een restaurant. Het gaat volgens Bohemen niet alleen dat mensen er kunnen werken of studeren, maar ze spreken ook bewust af in de bibliotheek, ook voor zakelijke gesprekken.

Reageer op dit artikel