nieuws

De Leckere introduceert abdijbier Franciscus

Café

Brouwerij De Leckere in De Meern heeft een nieuw bier geïntroduceerd ter ere van de aanstelling van de nieuwe paus. Het donkere abdijbier, dat is geïnspireerd op het eigen Paulus-bier, draagt de naam Franciscus.

De Leckere introduceert abdijbier Franciscus

De kardinalen in Rome kozen vorige week Jorge Mario Bergoglio tot nieuwe paus. De Argentijn noemt zichzelf paus Franciscus en dat stimuleerde brouwerij De Leckere in De Meern tot het maken van een nieuw bier, dat de naam draagt van de nieuwe paus.

Franciscus is volgens De Leckere een stevig abdijbier van hoge gisting. Het is roodbruin van kleur en heeft een volmoutige fruitsmaak. In de afdronk is het bier ‘zoetig met stevige hopnuances’. Bestellen kan via de brouwerij.

Reageer op dit artikel