nieuws

DE opent conceptstore in Amsterdam

Café

Koffie- en theeproducent Douwe Egberts heeft eind vorige maand op het Oosterdokeiland in Amsterdam haar nieuwe conceptstore D.E. Koffie & Theehuis geopend.

DE opent conceptstore in Amsterdam

Naast de 13 Douwe Egberts Cafés in Nederland, is er nu een conceptstore. De koffiebrander DE die sinds 1759 bestaat, laat hier 260 jaar kennis, historie en vakmanschap samenkomen in een hedendaagse omgeving. Het D.E. Koffie & Theehuis is ondergebracht in een modern pand aan de Harry Banninkstraat, op het Amsterdamse Oosterdokeiland.

Koffiemolen

Voor het ontwerp en de keuze van het interieur is gekeken naar klassiekers uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het design van de Zassenhaus koffiemolen in bijvoorbeeld doorgevoerd in een wand, buitenklok en in de vloer.
Aan de wand hangen onder meer afbeeldingen van oude advertenties. Gasten kunnen in het zicht van de bar, plaatsnemen aan een uitgebreide leestafel.

Coffee Company

Naast de conceptstore en de DE Cafés in Nederland, is Douwe Egberts sinds 2011 eigenaar van Coffee Company. Begin maart opende een nieuwe vestiging van dit concept haar deuren in het AFAS Circus Theater in Scheveningen.

Reageer op dit artikel