nieuws

Discobrand Brazilië: aanklachten voor moord en doodslag

Café

Zestien mensen moeten voor de rechter verschijnen in verband met de dramatische discobrand in Brazilië in januari dit jaar. NOS.nl meldt dat de politie zware aanklachten voor ogen heeft, onder andere voor moord en doodslag.

Discobrand Brazilië: aanklachten voor moord en doodslag

De aanklachten die de politie voor ogen heeft voor de zestien mensen die voor de rechter moeten verschijnen vanwege de discobrand in Brazilië in januari, zijn niet mis, zo schrijft de NOS op de website. Door goedkoop buitenvuurwerk dat werd afgestoken in nachtclub Kiss, kwamen 241 mensen om het leven.

Volgens het artikel worden de zanger van de band, twee producers, de twee eigenaren en twee managers van de club en twee brandweermedewerkers die een vergunning hadden verleend, aangeklaagd voor moord. Twee ambtenaren worden aangeklaagd voor doodslag en er zijn nog ambtenaren die worden verdacht van fraude.

Vuurwerk

De politie houdt in totaal 34 mensen verantwoordelijk voor de brand, waarbij veel misging, zo schrijft NOS. De zanger van de band hield een fakkel tegen het plafond, dat in brand vloog. Door brandbaar isolatiemateriaal verspreidde het vuur zich razendsnel. Een brandblusser werkte niet.

Er was maar één uitgang, de vluchtroutes en verlichting lieten te wensen over en er waren veel te veel mensen binnen. De 241 slachtoffers stikten door de giftige rook die zich door de club verspreidde.

Meer dan zeshonderd mensen raakten gewond. In Brazilië werd een periode van drie dagen rouw gehouden na de brand, die de dodelijkste was in het land in een halve eeuw.

Reageer op dit artikel