nieuws

Eigen rosé voor topcafé Van Zanten Rotterdam

Café

Topcafé Van Zanten in Rotterdam, aanrader voor de Café Top 100 van Misset Horeca, heeft een eigen rosé. De wijn is gemaakt van Grenache- en Syrah-druiven en draagt de naam VZ Provence, Cuvée Van Zanten en komt uit de Franse Côtes de Provence.

Eigen rosé voor topcafé Van Zanten Rotterdam

Met het terrasseizoen voor de deur voorzien wijnexperts in 2013 een rentree van roséwijnen, laat eigenaar Artur van Zanten weten. ‘Dat is de reden waarom café Van Zanten in Rotterdam een eigen wijnlabel introduceert.’

‘Rosé is een heerlijke zomerdrank’, aldus Van Zanten. ‘Een goede rosé moet volgens ons jong, fruitig én goed fris zijn. De Cuvée Van Zanten is zo’n frisse en fruitige wijn en daarom uitermate geschikt voor op het terras.’

De roséwijn van Van Zanten wordt gemaakt door Château de Rouët in de Côtes de Provence in Frankrijk en wordt gevinifieerd uit Grenache- en Syrah-druiven. Van Zanten: ‘Een karaktervolle en harmonische rosé, waarmee we het eerste café van Nederland zijn met een eigen wijnlabel.’

Café Top 100

Van Zanten is gevestigd aan de Meent in Rotterdam. Het café is opgenomen in de lijst met Aanraders, zaken die de potentie hebben om terecht te komen in de Café Top 100 van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel