nieuws

Horeca: meer personeel bij eenvoudiger ontslag

Café

63 procent van de kleinere horecaondernemers verwacht meer mensen aan te nemen als ze die ook weer makkelijker kunnen ontslaan.

Horeca: meer personeel bij eenvoudiger ontslag

Dit schrijft het Financieele Dagblad. Deze krant liet TNS Nipo onderzoek doen onder tweeeduizend ondernemers over actuele veranderingen binnen de WW en het ontslagrecht.

De ondervraagde ondernemers zien niet veel in de door het kabinet geplande verkorting van de WW-duur van 38 naar twaalf maanden. Bijna de helft van hen vindt het niet het juiste moment om die hervorming door te voeren omdat de werkloosheid maar blijft stijgen en een kwart is helemaal tegen de maatregel, stelt de krant.

De krant schrijft verder dat vooral kleine ondernemers in de horeca en transportsector verwachten wel meer mensen aan te nemen als ze die makkelijker kunnen ontslaan; 63 procent van de horecaondernemers denkt dat, tegen 55 procent van de transportbedrijven.

Reageer op dit artikel