nieuws

Horecaclaim Nederland wil gesprek met rookminister

Café

De Stichting Horecaclaim Nederland wil op korte termijn een gesprek met minister Edith Schippers over het plan van de politiek om het rookbeleid aan te passen. Mocht er geen gesprek komen of levert het gesprek niets op, dan stapt Stichting Horecaclaim Nederland naar de rechter.

Horecaclaim Nederland wil gesprek met rookminister

Dat laat Stichting Horecaclaim Nederland weten in een persbericht. Volgens de stichting bewijst de invoering van een algeheel rookverbod dat de overheid onbetrouwbaar is.

In 2010 bepaalde de Hoge Raad dat kroegeigenaren met een klein café zonder personeel zelf mogen beslissen of er gerookt mag worden in hun bedrijf. Nu wil het kabinet een ander rookbeleid en zet staatssecretaris Martin van Rijn in op een nieuwe wet.

Voordat met procedures tegen de Nederlandse Staat over te gaan, wil Stichting Horecaclaim Nederland een gesprek met minister Schippers. Volgende week stuurt de stichting hiervoor een aangetekende brief naar Schippers.

Mocht er geen bereidheid gegeven worden tot een gesprek of een overleg niets opleveren, dan zal de rechtsgang worden ingezet om een schadevergoeding via de rechter af te dwingen, zo laat Stichting Horecaclaim Nederland weten.

Horecaclaim Nederland en Van Diepen van der Kroef advocaten zullen in de eerste helft van 2013 een persconferentie beleggen. Dit om de schadeclaimprocedure toe te lichten, ingeval de Nederlandse Staat geen overleg wenst, aldus Stichting Horecaclaim Nederland.

Reageer op dit artikel