nieuws

Kleinzoon Heineken krijgt rol bij brouwer

Café

Heineken wil Alexander de Carvalho, een kleinzoon van Freddy Heineken, benoemen als niet-uitvoerend lid van de raad van beheer. Dat maakte de bierbrouwer vrijdag 1 maart bekend.

Kleinzoon Heineken krijgt rol bij brouwer

De 28-jarige De Carvalho is de oudste zoon van Charlène de Carvalho-Heineken, die als grootaandeelhouder al zitting heeft in de raad van beheer van het bierconcern. Die raad heeft de leiding over Heineken Holding.

De dagelijkse leiding van het bierbedrijf is in handen van de raad van bestuur onder leiding van Jean-François van Boxmeer.

Volgens het bedrijf past de voordracht van De Carvalho ‘in de traditie van persoonlijke betrokkenheid van opvolgende generaties van de familie Heineken bij de Heineken-groep’. Zijn benoeming, voor vier jaar, moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Heineken Holding.

De Carvalho is afgestudeerd aan de Amerikaanse universiteit Harvard en heeft daarna ervaring opgedaan in de financiële sector. Hij werkte onder meer bij de Oostenrijkse bank Gutmann en private-equitybedrijf Lion Capital. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Britse nationaliteit.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel