nieuws

Miljoenen euro’s extra voor Heineken-topman

Café

Heineken-topman Jean-François van Boxmeer krijgt een aandelenbonus van ruim €2,5 miljoen vanwege de overname van Asia Pacific Breweries. Ook krijgt hij een bonus van €1,5 miljoen in aandelen, bedoeld om hem langdurig aan het de brouwerij te binden.

Miljoenen euro’s extra voor Heineken-topman

Mede door deze twee extra bonussen, die Jean-François van Boxmeer overigens pas over 5 jaar definitief in contanten kan omzetten, komt het totale inkomen van de Heineken-topman over 2012 uit op zo’n €8,5 miljoen, zo blijkt uit het jaarverslag van Heineken. Een jaar eerder harkte de topman nog €3,4 miljoen aan salaris en bonussen bijeen.

Volgens de raad van commissarissen van Heineken was de overname van APB ‘een mijlpaal’ in het groeiproces dat Heineken wereldwijd doormaakt. Daarom vindt de raad een extra beloning op zijn plaats. Ook financieel directeur René Hooft Graafland krijgt een extra bonus.

Cao-bespreking onder druk

Vakbond CNV Vakmensen reageerde maandag 4 maart woedend of de miljoenen extra voor de topman. ‘Dit is egostreling van de baas, niks anders’, aldus bestuurder Gert Jan den Besten. Volgens hem zet Heineken de cao-besprekingen die binnenkort beginnen al op voorhand onder druk.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel